Volledige renovatie De Pinte

In dit huis in De Pinte stond Verada in voor de volledige renovatie van de leefruimte, keuken en inkomhal.

Van de 2 kleine vensters in de keuken hebben we 1 groot raam gemaakt. Hierdoor is het zicht op de zwemvijver en de tuin niet langer belemmerd en is er extra lichtinval. De indeling van de keuken is gewijzigd van een u-vorm met vrijstaande tafel naar een lange kastenwand met parallel hieraan een kookeiland met geïntegreerde zitplaatsen. De keuken is nu ruimer, functioneler en een pak moderner.

De tegelvloer van de keuken werd doorgetrokken in de aanpalende uitbouw waar een grote eettafel staat. Deze vloer zorgt voor een visuele eenheid tussen de twee ruimtes. Een bijkomend voordeel: als je uit de tuin komt en via het schuifraam naar binnen gaat, dan kom je niet direct met je vuile voeten op de parket terecht. 

In de uitbouw hebben we de ramen verhoogd om meer licht binnen te krijgen en de oversteken aan de buitenzijde hebben we voorzien van een nieuwe bekleding

De sofa in de leefruimte krijgt nu voldoende ruimte. Aan de straatzijde plaatsten we een L-vormig bureau die gescheiden wordt van het zitgedeelte door een halfhoog muurtje met geïntegreerde kasten. Deze kasten zorgen voor extra bergruimte en bovendien ontnemen ze het zicht op het bureau wanneer er eventuele bezoekers op bezoek komen. , en tegelijk zijn ze laag genoeg zodat het contact en het ruimtegevoel behouden blijven. Tegen de lange zijde van de leefruimte installeerden we een op maat gemaakt wandmeubel met een ingewerkte gashaard. De digibox, muziekinstallatie en dergelijke zitten in dit meubel weggewerkt. Door een infraroodontvanger is het niet langer nodig om de kasten contant open te laten staan.

De aangepaste verlichting in de salon biedt een goed evenwicht tussen functioneel licht en sfeerverlichting. De led-strips in het wandmeubel geven een extra accentje.

Ook de inkomhal werd opgefrist en voorzien van een nieuwe vloer, sfeerverlichting en een nieuw kleurtje op de muren.